Aby ugotować wyborny przepis od McCain: Dorada gotowana na parze
Dobre Smaki McCain

Dorada gotowana na parze

< Gotowana Dorada na parze

  • Frytki do piekarnika
  • 30'
  • 4 osoby

Lista składników:

  • 1 paczka frytek McCain 123 Fries crinkle
  • 4 świeże całe Dorady (z głową i ogonem)
  • 8 dymek (cebula i szczypior)
  • 250 g rukoli
  • 1/2 słoiczka pomidorów suszonych w zalewie z oliwy z oliwek
  • 5 łyżek parmezanu
  • 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika
  • 2 łyżeczki miodu
  • 5 łyżeczek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól, pieprz

1.Zeskrobać łuski z ryby, rybę wypatroszyć. Starannie wypłukać, a następnie osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem.

2.Umyte cebule dymki ułożyć na dnie wkładki do gotowania na parze, a na nich położyć rybę. Przykryć i gotować na parze 10-12 min. Wyłączyć gaz, zaczekać 3 min. Odkryć, wyjąć rybę.

3. Frytki McCain 123 Fries Crinkle przygotować w piekarniku zg. z instrukcją podaną na opakowaniu.

3. W czasie, gdy ryba się paruje a frytki są w piekarniku przygotować sałatę. Dokładnie umyć i osuszyć rukolę, dodać odcedzone z zalewy, drobno pokrojone suszone pomidory i słonecznik. Polać wszystko przygotowanym sosem, wymieszać, a na koniec posypać startym parmezanem.

4.Rybę podawać w całości razem z frytkami i sałatą.

Trochę więcej pomysłów

To pewnie Ci posmakuje

POTATOGOTCHI
Najczęściej czytane
artykuły