Aby ugotować wyborny przepis od McCain: Grilowany pstrąg (tęczowy)
Dobre Smaki McCain

Grilowany pstrąg (tęczowy)

< Grilowany pstrąg (tęczowy)

  • Frytki do piekarnika
  • 30'
  • 4 osoby

Lista składników:

  • 400 g McCain Fri'Style
  • 600 g fileta z pstrąga lub łososia
  • 200 g mrożonego groszku
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • 2 gałązki estragonu
  • 1 łyżeczka zmielonego kuminu
  • 1 cytryna
  • 16 pomidorkow koktajlowych
  • 1 łyżeczka cukru

Groszek zanurzyć na 2 minuty w gotującej się wodzie.

Po wyjęciu połączyć z bulionem drobiowym, zmiksować na puree i przetrzeć przez sitko.


Estragon umyć, osuszyć i drobno posiekać.

Dodać 50 ml oliwy i mieszając połączyć z puree z groszku.

Doprawić solą, pieprzem, kuminem i sokiem z cytryny. Pomidorki koktajlowe z odrobina cukru i 40 ml oliwy glazurować na patelni, na średnim ogniu przez ok. 5 min.

Filet z pstrąga podzielić na porcje, posmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 250°C używając opcji grill, każdą stronę przez ok. 2 minuty.

Grilowane filety z pstrąga polać zielonym sosem z groszku i podawać z glazurowanymi pomidorkami oraz Fri'Style przygotowanymi zgodnie z instrukcja na opakowaniu.

Grilowany pstrąg (tęczowy)
  • Łatwy
  • 30'
  • 4 osoby

Trochę więcej pomysłów

DOBRE
CHWILE

To pewnie Ci posmakuje

POTATOGOTCHI
Najczęściej czytane
artykuły