Aby ugotować wyborny przepis od McCain: Łosoś w sosie koperkowym
Dobre Smaki McCain

Łosoś w sosie koperkowym

< Łosoś w sosie koperkowym

  • Frytki do piekarnika
  • 30'
  • 4 osoby

Lista składników:

  • 1 paczka frytek McCain 123 Fries crinkle
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżeczka drobno rozgniecionych ziaren anyżu
  • 200 ml słodkiej śmietanki
  • 100 ml kwaśnej śmietanki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 600 g filetu z łososia ze skórą
  • 1 łyżeczka masła
  • cytryna
  • pieprz
  • sól

1. Frytki McCain przygotować w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Śmietankę ubić na pół sztywno.

3. Łososia przyprawionego solą i pieprzem smażyć na maśle na małym ogniu najpierw na stronie ze skórą ok. 5 min, a następnie obrócić i smażyć jeszcze przez ok. 3 min na drugiej stronie. Rybę zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce.

4. Rozgniecione ziarna anyżu uprażyć krótko w tłuszczu pozostałym po smażeniu ryby a następnie dodać do niego kwaśną śmietankę. Gotować przez ok. 1 min, dodać koperek, musztardę, sól i pieprz oraz lekko ubitą śmietankę.

5. Ziemniaczki z łososiem przybrać sosem koperkowym.

Wskazówka: Do takiego zestawu świetnie pasuje zielona sałata.

Trochę więcej pomysłów

DOBRE
CHWILE

To pewnie Ci posmakuje

POTATOGOTCHI
Najczęściej czytane
artykuły