Aby ugotować wyborny przepis od McCain: Burger z krewetkami i sosem pesto
Dobre Smaki McCain

Burger z krewetkami i sosem pesto

Burger z krewetkami i sosem pesto

  • Frytki do piekarnika
  • 20'
  • 4 osoby

Lista składników:

  • 1 opakowanie McCain CRISPERS
  • 25 g różnych ziół (np .: koper, trybula, pietruszka, kolendra, szczypiorek)
  • 30 g pokruszonych migdałów
  • 50 ml oleju arachidowego
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 4 bułki do burgerów
  • 4 łyżeczki różnych nasion (sezam, słonecznik, orzeszki pinii)
  • Białko jajka
  • 40 g sałaty lodowej
  • 1 szczypiorek
  • 1 awokado
  • 300 g dużych, obranych krewetek
  • Olej (np. Olej arachidowy)
  • Sól, pieprz
  • ½ cytryny

Przygotowanie:

  • Rozgrzej piekarnik do 200 ° C.
  • Do pesto połącz zioła, migdały i olej arachidowy. Do sosu wymieszaj 2 łyżki mieszanki z jogurtem.
  • Bułki przekrój na pół, obtocz w białku i posyp mieszanką nasion. Wstaw burgery do piekarnika na 10 minut.
  • Przygotuj Crispers McCain zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  • Umyj i wyciśnij sałatkę i szczypiorek. Sałatkę pokrój w cienkie paski, a szczypior pokrój w krążki.
  • Usuń skórkę z awokado i pokrój ją na pół wokół pestki. Usuń rdzeń i pokrój mięso na cienkie paski.
  • Krewetki usmaż na oleju. Dopraw solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
  • Przykryj dolną część bułek plastrami awokado, dodaj krewetki, sałatkę i krążki dymki.
  • Rozłóż łyżkę sosu na wierzchu bułki.
  • Podawaj McCain Crispers z burgerem i kokilką z sosu pesto i jogurtu
Burger z krewetkami i sosem pesto
  • Łatwy
  • 20'
  • 4 osoby

Trochę więcej pomysłów

DOBRE
CHWILE
DOBRE
CHWILE

To pewnie Ci posmakuje

POTATOGOTCHI
Najczęściej czytane
artykuły