Aby ugotować wyborny przepis od McCain: Carpaccio z rostbefu
Dobre Smaki McCain

Carpaccio z rostbefu

Carpaccio z rostbefu

  • Frytki do piekarnika
  • 20'
  • 4 osoby

Lista składników:

  • 1 opakowanie McCain Crispers
  • 100 g serc karczochów (z puszki)
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • 50 g rukoli
  • 200 g świeżego sera koziego
  • sól, pieprz
  • 100 g pieczonej papryki (w słoiku)
  • 200 g bardzo cienkich plasterków różowej pieczeni wołowej

Przygotowanie:

  • Przygotuj McCain Crispers, postępując zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Odcedź karczochy i grillowaną paprykę. Usuń liście z serc karczochów i odstaw na bok.
  • Umyj miętę i rukolę. Osusz.
  • Usuń listki mięty z łodyg i posiekaj je z karczochami i świeżym kozim serem. Dopraw solą i pieprzem.
  • Pieczoną paprykę pokrój w cienkie paski.
  • Carpaccio z rostbefu ułóż z pasków grillowanej papryki i liści karczocha.
  • Dodaj przygotowany świeży ser kozi i kilka liści rukoli na wierzchu. Podawaj z McCain Crispers w towarzystwie kokilki sosu z resztą przygotowanego świeżego koziego sera.
Carpaccio z rostbefu
  • Łatwy
  • 20'
  • 4 osoby

Trochę więcej pomysłów

DOBRE
CHWILE
DOBRE
CHWILE

To pewnie Ci posmakuje

POTATOGOTCHI
Najczęściej czytane
artykuły