Dobre Smaki McCain
Curry vegetariańskie
- Frytki do piekarnika
- 20'
- 4 osoby
Lista składników:
- 1 torebka McCain Crispers
- 200 g pieczarek
- 200 g liści szpinaku
- 1 szczypiorek
- 2 łyżeczki oleju
- 250 ml świeżej śmietany lub śmietanki sojowej
- 2 łyżeczki curry
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki soku z cytryny
Przygotowanie:
- Przygotuj McCain Crispers zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Pieczarki umyj i pokrój w paski.
- Szpinak umyj w wodzie, wyciśnij do sucha i pokrój na małe kawałki.
- Szczypiorek posiekaj.
- Rozgrzej olej na patelni i usmaż cebulę. Dodaj grzyby, liście szpinaku, połowę śmietanki (świeżej lub sojowej) i curry.
- Przykryj i gotuj przez 3 minuty.
- W tym samym czasie ubij pozostałą śmietanę na pianę.
- Dodaj na patelnię i dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
- Podawaj McCain Crispers w misce z wegetariańskim curry.

- Łatwy
- 20'
- 4 osoby