Aby ugotować wyborny przepis od McCain: Curry vegetariańskie
Dobre Smaki McCain

Curry vegetariańskie

Curry vegetariańskie

  • Frytki do piekarnika
  • 20'
  • 4 osoby

Lista składników:

  • 1 torebka McCain Crispers
  • 200 g pieczarek
  • 200 g liści szpinaku
  • 1 szczypiorek
  • 2 łyżeczki oleju
  • 250 ml świeżej śmietany lub śmietanki sojowej
  • 2 łyżeczki curry
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

Przygotowanie:

  • Przygotuj McCain Crispers zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Pieczarki umyj i pokrój w paski.
  • Szpinak umyj w wodzie, wyciśnij do sucha i pokrój na małe kawałki.
  • Szczypiorek posiekaj.
  • Rozgrzej olej na patelni i usmaż cebulę. Dodaj grzyby, liście szpinaku, połowę śmietanki (świeżej lub sojowej) i curry.
  • Przykryj i gotuj przez 3 minuty.
  • W tym samym czasie ubij pozostałą śmietanę na pianę.
  • Dodaj na patelnię i dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Podawaj McCain Crispers w misce z wegetariańskim curry.
Curry vegetariańskie
  • Łatwy
  • 20'
  • 4 osoby

Trochę więcej pomysłów

DOBRE
CHWILE
DOBRE
CHWILE

To pewnie Ci posmakuje

POTATOGOTCHI
Najczęściej czytane
artykuły