Nasze receptury stale się rozwijają. Odkryj ulepszenia, nad którymi pracujemy, aby oferować zdrowsze i smaczniejsze produkty.
Czerpiemy z naszych korzeni
Dobra żywność
Dział badawczo-rozwojowy firmy McCain nieustannie pracuje nad optymalizacją naszych produktów, stosując więcej naturalnych składników i eliminując inne.
Do 2025 r. wprowadzimy na rynek więcej produktów ekologicznych wegańskich i bezglutenowych.
Jak podsmażamy nasze ziemniaki? Wyłącznie w oleju słonecznikowym, który jest zdrowszym wyborem. Od 2011 r. zrezygnowaliśmy z oleju palmowego na rzecz oleju słonecznikowego w przypadku wszystkich produktów ziemniaczanych McCain przeznaczonych dla sektora detalicznego i gastronomicznego.
Od 2011 roku ograniczyliśmy zawartość soli o 40%, a tłuszczów nasyconych o 75% w europejskich produktach ziemniaczanych marki McCain.
Do 2025 r. zamierzamy jeszcze bardziej udoskonalić receptury naszych bestsellerów, aby jeszcze bardziej ograniczyć zawartość soli i tłuszczów nasyconych.
90% naszych produktów uzyskało ocenę A lub B według Nutriscore we Francji i w Belgii.
"OCHRONA ŚRODOWISKA JEST INTEGRALNĄ CZĘŚCIĄ MISJI FIRMY MCCAIN. NASZE PRODUKTY SĄ NIE TYLKO SMACZNE, ALE TAKŻE PRZYJAZNE DLA ŚRODOWISKA."
Zajrzyj do kuchni
Przyjrzyj się naszej pracy i temu, jak stawiamy czoła wyzwaniom, aby oferować zdrowe, smaczne i naturalne produkty.